Plēstas cūkgaļas sendvičš
Kopīgot
Pulled pork wraps ar coleslaw, sieru un marinētiem zilajiem sīpoliem
Sastāvdaļas (4 porcijām):
Plēsta cūkgaļa:
- 500 g Ribiņas plūkātas cūkgaļas
- 50 g Ribiņas BBQ mērce
- 50 g ābolu sulas
Kāpostu salāti:
- 200 g baltie kāposti, plānās strēmelēs
- 100g sarkanais kāposti, plānās strēmelēs
- 100 g burkāni, rīvēti
- 70 g majonēzes
- 1 tējk. ābolu etiķete
- ½ tējk. cukura
- Sāls un pipari pēc garšas
Marinēti zilie sīpoli:
- 1 sarkanais sīpols (zilais sīpols), sagriezts plānās šķēlēs
- 100 ml ābolu etiķa
- 100 ml ūdens
- 1 ēdiens. cukura
- ½ tējk. sāls
Pārējais:
- 150 g kausēta siera (čedara)
- 8 polārmaizes
🥣 Sagatavošana:
1. Plēsta cūkgaļa:
- Liec pull cūkgaļas pannā vai mazed katliņā.
- Pievieno BBQ mērci un ābolu sulu, samaisi.
- Uzkarsē uz vidējo uguns, ik pa laikam maisot, līdz masa ir silta un mērce viegli sabiezējusies (apmēram 5–7 minūtes).
- Ja vēlies sulīgāku rezultātu, vari uzlikt vāku un sildīt lēnāk, lai viss labi ievilktos.
- Kad gaļa karsta un smaržo kā no BBQ restorāna – gatavs!
2. Kāpostu salāti:
- Sajauc kāpostus, burkānus, majonēzi, etiķi, cukuru, sāli un piparus.
- Atstāj ledusskapī vismaz 20 minūtes, lai garšas savelkas.
3. Marinēti zilie sīpoli:
- Sajauc etiķi, ūdeni, cukuru un sāli, līdz viss izšķīst.
- Pārlej marinādi pāri sīpoliem un ļauj ievilkties 30–60 minūtes.
4. Sendviča salikšana:
- Uzkarsē polārmaizi pannā vai mikroviļņu krāsnī, lai tā kļūst lokana.
- Vidū liec pulled pork, pa virsu – coleslaw salātus, dažus marinētus sīpolus.
- Pārlej ar kausēto sieru.
- Satin kā wrapu vai saloki kā kebabu. Ja vēlies, apcep uz sausas pannas, līdz siers kūst un maize kļūst kraukšķīga.