Pagatavošana

🔥 Pagatavošanas instrukcija ribiņām

Sagatavošana:
Izņemiet ribiņas no ledusskapja vismaz 2 stundas pirms gatavošanas, lai tās sasiltu līdz istabas temperatūrai. Tas palīdzēs vienmērīgāk cepties un saglabāt sulīgumu.

Uzkarsējiet cepeškrāsni:
Iestatiet temperatūru uz 180–200 °C (atkarībā no Jūsu krāsns jaudas).

Cepšana:

  • Noņemiet vakuuma iepakojumu un lieciet ribiņas uz cepamtrauka.

  • Cepiet cepeškrāsnī aptuveni 20 minūtes, līdz tās kļūst karstas un zeltaini apbrūnējušas.

Glazūra un pasniegšana:

  • Pēc cepšanas pārlejiet ribiņas ar BBQ mērci.

  • Pasniedziet un baudiet!


🥩 Liellopa vaigi / Osso Buco

Kas ir Osso Buco?
Osso Buco (no itāļu valodas – “kauls ar caurumu”) ir tradicionāls ziemeļitāļu ēdiens, kas gatavots no lēni sautētas liellopa stilbiņa gaļas ar kaulu. Gaļa kļūst īpaši maiga un sulīga, bet kaula smadzenes piešķir ēdienam bagātīgu garšu.

Pagatavošanas un lietošanas instrukcija:

  1. Izņemiet liellopa vaigus/Osso Buco no vakuuma maisa un lieciet katliņā kopā ar visu šķidrumu.

  2. Uz lēnas uguns sildiet, līdz gaļa ir mīksta un silta viscaur.

  3. Kad gaļa gatava, uzmanīgi izņemiet to no katliņa.

  4. Mērci, kas palikusi katliņā, reducējiet uz lēnas uguns.

  5. Pievienojiet ~1 ēdamkaroti (25 g) sviesta un iemaisiet, lai mērce kļūtu bagātīga un samtaina.

  6. Pārlejiet sagatavoto mērci pāri gaļai un pasniedziet.